Tillbaka till Anmälan

Tävlings information

Att tävla är frivilligt men något som klubben uppmuntrar alla utövare att prova minst 1 gång.

Om du vill prova tävla prata med din tränare så får du mer information om vad som gäller.

Grund regler
Minst 7 år under året som du vill tävla
Minst gult bälte när du skall tävla oavsett kamp eller poomsae
Vill du tävla i kamp behöver du egna skydd.

 

För de utövare som är intresserade av att tävla så har  vi tre träningsnivåer i klubben, vilket gör det möjligt för alla som vill tävla att göra det under sina förutsättningar!

  1. Motionär är de som bara vill prova på att tävla, eller gör det sporadiskt. Anmälan till tävling görs först efter tävlings ansvarig, tränare och utövare är överens om att utövaren är redo. Aktuella tävlingar på denna nivå är:  nationella tävlingar. (Ej SM eller cuper)
  2. Tävlings team Yoksa är för dem som vill tävla lite mer, och behöver mera inriktad och personlig träningar. Målet är Svenska Cuperna, SM samt att prova tävla utomlands.
  3. Team Yoksa Elit är för de utövare som är eller strävar efter att bli uttagna i svenska landslaget. Samt aktivt tävlar på stora internationella tävling runt i hela Europa och mästerskapstävlingar. Utövare I team Yoksa Elit har egen nyckel till vår dojang (träningshall) för egen-träning alla dagar i veckan.

Övrig information gällande tävlande

Samtligs tävlande skall inneha GAL licens, kostnad 500kr/år. Detta. Är för att få tävla i och utanför Sverige. De utövare som är uttagna till svenska landslaget får denna licens betald av klubben.

Utöver detta så kommer klubben i de fall förbundet inte står för utgifterna nedan hjälpa utövaren i så stor utsträckning det går.

  • Anmälningsavgifter: till internationella mästerskap
  • Logi: under mästerskap
  • Transport: till och från mästerskap

Coacher

De klubbmedlemmar som önskar att utbilda sig till nationella coacher inom fight och/eller Poomsae får efter rekommendation av tävlings ansvariga & utbildningen helt eller delvis betald av klubben.

Domare

De klubbmedlemmar som önskar att utbilda sig till nationella domare inom fight och/eller Poomsae får efter rekommendation av tävlings ansvariga  utbildningen betald av klubben, om utövaren drömmer tävlingar som klubben arrangerar utan kostnad.

 

Får man ekomisk hjälp från klubben till tävlingar?

Vi vet att det är en stor ekonomisk utmaning för våra  tävlande att

ligga ute på hotell med långa resor i bil och flyg.

Landslagsspelare som aktivt tävlar på mästerskapsnivå och tränar på läger runtom i Sverige/Europa är i ständigt, försöker vi hjälpa så gott det går.

Detta dokument är under uppbyggnad och uppdateras konenueligt. senast: 20190809