↑ Åter till Tävling

Resultat

Resultat

2012

SVENSKA CUPEN 3 I HABO

KAMP

+87 ROGER MILDE GULD

-80 ANTON THÖRNSTRÖM BRONS

-53 KEVIN KUMLIN CADET BRONS

-46 BENJAMIN MILDE MINIOR SAKNADE MOTSTÅNDARE

-68 ROBBAN KARLSSON MÖTE MARCUS FRÅN TROLLHÄTTAN I 1A OCH FÖRLORADE KNAPT.

 

POOMSAE

KEVIN KUMLIN GULD/POOMSAE

BENJAMIN MILDE BRONS

ROGER GUTKE BRONS

ROGER MILDE 5E PLATS

 

T/O POOMSAE

ANTON THÖRNSTRÖM GULD

UTÖVER DETTA BLEV KLUBBEN UTSED TILL HEDERSPRISET FÖR FAIR PLAY.

 

Svenska Poomsae Cupen 2 Göteborg

Medaljskörd till Vänersborgs Taekwondo Klubb

I helgen tävlade Vänersborgs Taekwondo Klubb i Svenska cupen 2 och Göteborgs nybörjarcup med hela 17 medaljplaceringar som utgång, utsedd till 2:a bästa klubb i poomsae och 2:a bästa klubb i nybörjartävlingen. Av de 7 tävlande i Svenska Cupen 2 (elitserien) som representerade Vänersborgs Taekwondo, var det tävlande i både kamp och poomsae. I Göteborgs Nybörjar cup var det 13 tävlande, där av flera som gjorde debut med mycket bra resultat. Även i nybörjarcupen, var det tävlande i både kamp och poomsae. Tack vare alla tävlande som gjorde en fantastiskt bra insats och visade en enorm kämparglöd, suverän coachning och Vänersborgs trogna supporters som hejade fram klubben, leddes Vänersborgs Taekwondo Klubb, återigen, mot nya framgångar.

Svenska Cupen Kamp

Roger Milde – GULD

Anton Thörnström BRONS

Svenska Cupen Poomsae

Kevin Kumlin – GULD
Lisa B Olsson – GULD

Benjamin Milde – SILVER
Roger Milde – BRONS

För de 13 tävlande i nybörjartävlingen Göteborgs Nybörjar cup – Kamp

Tomas Lindgren – GULD

Jaqulin Gutke – GULD
Daniel Klevemark –GULD
Andreas Johansson – SILVER,
Simon Hansson – SILVER
Pontus Hultberg – SILVER
Alexander Sjöquist – SILVER
Jonas Magnusson – BRONS

Emma Tomsson – Bästa figter monior

Göteborgs Nybörjar cup – Poomsae

Birgitta Gutke – GULD
Pia Tomsson – BRONS

Våra tävlande, som trots otroligt bra insats, inte nådde ända fram till medaljplacering denna gång.

Robert Karlsson – Svenska cupen 2 – Kamp

Konstantin Gutke – Göteborgs nybörjar cup – Kamp
Simon Olsson – Göteborgs nybörjar cup – Poomsae

 

Svenska Poomsae Cupen 1 Skellefteå

Barn, avancerad

7p, Guld, Kevin Kumlin, Vänersborg Taekwondo

3p, Silver, Benjamin Milde, Vänersborg Taekwondo

Under 39, Elit Herr

1p, Brons, Roger Milde, Vänersborg Taekwondo.

 

Lomma Cup

Tävlings dag 1/ lördagen den 12 maj.

Pontus Hultberg går upp som den första tävlande från vbg. Han tävlar som senior nybörjare i +87kg klassen. Han krigar sig fram hela vägen till final men tvingas där bryta pg av skada. Men bärgar en andra plats och massor av applåder.

Sedan går Roger Milde och Anton Thörnström upp i sina matcher, tävlande i senior avancerade -87 klassen. De möter båda mycket svårt motstånd så trots att de gör sina bästa matcher någonsin slutar Anton som 3a och Roger som 4a.

Robban ”blixten” Karlsson som tävlar i avancerat – 74 är nästa man ut. Och han sätter poäng efter poäng och vinner matcher. Men slutar även han som 3a. Men mycket bra presterat av Robban som inte tävlat på många år, bra form besked för han.

Under tiden tävlar två av våra yngsta tävlande Kevin Kumlin och Simon Olsson i poomsae(en bedömnings del av taekwondon). Kevin som tävlar i avancerad klassen, kommer under tävlingen att visa de andra deltagarna hur man fixar hem höga poäng, och vinner stort. Klubbens 1a GULD är bärgat. Grymt bra jobbat. Men även Simon som gör sin 1a tävling (nybörjare) gör bra ifrån sig och gör oss stolta. Tyvärr hamnat han utanför medalj plats.

Eleonore Johansson tävlar som avancerad. Vår hårt sparkande jänta starta sin träning för bara någon månad sedan, efter en tids uppehåll. Och går in med stort hjärta i tävlingen och en otrolig kraft i sparkarna. Slutar 2a och super glad. Så även vi.

Thomas Lundgren nybörjare -80 gör sin 1a match någonsin, och visar upp hur man skall bete sig. Ingen är gladare än han på mattan. Trots förlust i sin debut match ler han hela tiden. Ett bra föredöme och framtids hopp.

Daniel ”No-Makki” Klevemark tävlar som nybörjare men har mycket rutin, kämpar och visar upp snabbt fotarbete, och trots bra kämpat slutar på en 3e plats.

Dag 2 söndag 13maj och bara 3 tävlande kvar.

Varav Lovisa Milde avancerad kadett som gör sin tredje vända i Lomma Cup tävlingar får ett tråkigt besked, motståndarna dyker inte upp i dag och hon står ensam kvar i klassen. Så utan en enda spark får hon sitt GULD .

Den största kämpen Benjamin Milde gängets yngsta på 10 år går upp i -40 avancerad. Möter en kille från Oslo, och trots en match som med en felriktad spark som Benjamin får i ansiktet (inte tillåtet för de yngre) och ett fall som får hela hallen att tystna. Kämpar han sig igenom men förlorar med 1poängs marginal.

Sist ut är Julia Ljungen nybörjar minior går sin andra match någonsin men även den bästa. Rots detta förlorar hon mot en mer rutinerad utövare. Men har mycket kvar att visa så kom ihåg henne.

Men som alla tävlande vet så behöver man en bra coach och förutom Robban och Anton så Coacha även Robin Runge och Lisa Olsson oss. De har en bit i varje medalj. Så även våra underbara suporters som åkte ner och heja fram oss. Vi som tävlar hyllar er.

Här näst stundar en gradering för oss den 26maj, och sen aqua blå festivalen. Vänersborgs bästa familjen fest.

Signatur / Roger Milde

 

2011

SM Taekwondo

Per Johansson – Svensk Mästare 2011